• 1405/02/22 - 21:18
  • - تعداد بازدید: 16
  • - تعداد بازدیدکننده: 14
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
از غربالگری تا تشخیص زودهنگام

انجام بیش از ۱۰۰۰ تست FIT در مراکز خدمات جامع سلامت شهرستان بندرلنگه در سالی که گذشت

دکتر سالمی مدیر شبکه بهداشت و درمان بندرلنگه اعلام کرد در سال گذشته با اجرای برنامه های غربالگری ، هزار و ۶۵ تست فیت در مراکز بهداشتی درمانی انجام شده و در این میان ۱۲ مورد مشکوک نیز شناسایی و برای بررسی‌های تخصصی‌تر به مراکز درمانی ارجاع شده‌اند.

دکتر سالمی با اشاره به اهمیت پیشگیری و تشخیص زودهنگام برخی بیماریها در رابطه با تست FIT گفت: این تست برای تشخیص کیفی خون مخفی در مدفوع انجام می شود و در مراکز ارائه دهنده خدمات بهداشتی کاربرد دارد.دکتر سالمی ادامه داد: خون مخفی در مدفوع ممکن است نشان دهنده برخی از بیماری ‌ها باشد؛ در مراحل اولیه مشکلات دستگاه گوارشی از جمله مشکلات خوش خیم و رایج غیرسرطانی همچون هموروئید، شقاق مقعدی، بیماریهای التهاب روده(IBD)، زخم های گوارشی،دیورتیکولیت و زخم‌هایی که بدون هیچ علتی ایجاد می‌شود و یا پولیپ (توده‌هایی که در دیواره روده بزرگ و یا راست روده ایجاد می‌شود) و شرایط جدی تر ( سرطان روده بزرگ یا کولورکتال) با شناسایی خون مخفی موجود در مدفوع قابل ردیابی است.

وی با تاکید بر اینکه لازم است افراد از سن ۵۰ تا ۶۹ سالگی برای انجام تست غربالگری سرطان روده بزرگ اقدام کنند ، گفت: تست FIT به صورت رایگان در خانه‌های بهداشت، پایگاه‌های سلامت و مراکز خدمات جامع سلامت انجام می‌شود و مردم می‌توانند با مراجعه به این مراکز از این خدمت بهره‌مند شوند.

وی در پایان تأکید کرد: آگاهی مردم و مشارکت در برنامه‌های غربالگری نقش مهمی در تشخیص زودهنگام و کاهش مرگ‌ومیر ناشی از سرطان روده بزرگ دارد.

  • گروه خبری : آخرین اخبار
  • کد خبر : 28845
کلمات کلیدی
خانم پولادی
خبرنگار

خانم پولادی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید